пʼятницю, 29 січня 2016 р.


      29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті героїв Крут.
 98 років тому молоді захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. 
29 січня 1918 року поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже 4-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі.
В бібліотеці-філії №1 була оформлена виставка «І пам’яттю не оминути Крут». Також наші читачі переглянули невеликий документальний фільм "Пам'яті героїв Крут".

Отож, згадаймо доблесть молодих людей, які десятки років перед нами мріяли і боролися за сильну Українську державу. Їхній подвиг – це наші святощі, єдині й нероздільні для всіх, хто живе на українській землі. Повертаймося до своїх основ і вчімося після всіх минулих випробувань жити як одна велика й сучасна нація, що має власну історію, поважає себе і здатна досягти найвищих цілей.

Немає коментарів:

Дописати коментар