суботу, 10 вересня 2016 р.

Незалежній Україні – наші знання

Розпочався новий навчальний рік. Як завжди працівники бібліотеки №1 до 1 вересня ретельно готуються. То ж і в цьому році до Дня знань був підготовлений захід «Незалежній Україні – наші знання!» На захід були запрошені студенти другого курсу філологічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.
Студенти ознайомились з книжковою виставкою «Книга – джерело знань», де були представлені підручники з історії України, української мови, філософії, педагогіки, культурології, а також твори українських, зарубіжних письменників: класичні та сучасні.

 Напередодні заходу бібліотекар Пилипенко К. В. домовилася з викладачем УДПУ Зарудняк Н. І. про те, щоб ознайомити студентів з життям і творчістю Василя Стуса. «Рокований вересень» - з таких слів розпочала свою розповідь про письменника бібліотекар Циктор О. О. чому саме вересень? Мабуть тому, що вересень в житті В. Стуса – доленосний. 20 вересня 1965 року його відраховують з аспірантури інституту літератури; 7 вересня 1972 року Київський обласний суд розглядає його «кримінальну справу»; 29 вересня 1980 року Київський міський суд почав розгляд нової справи після другого його арешту; у вересні 1983 йому забороняють пересилати свої вірші на волю; 4 вересня 1985 року поет помер. Як писав В. Стус: «знакомиті дати мені проставив хтось…». 





Завідуюча бібліотеки-філіалу №1 зробила бібліографічний огляд «І край мене почує» (видання творів В. Стуса). 





Викладач Уманського медичного училища Караван Л. П. разом зі студентами цього коледжу та бібліотекарями провели наукове дослідження краєзнавчої літератури про учасників антитерористичної операції в Україні. Була підготовлена наукова робота «Уманчани-герої - учасники АТО», яка буде представлена на регіональній вузівській конференції в Черкасах.

Немає коментарів:

Дописати коментар