вівторок, 18 лютого 2020 р.

День святого Валентина. Міжнародний день дарування книг.


Нові традиції та звичаї, які з’являються у нашому побуті, – неминуча данина глобалізації. Однією з таких нових традицій став для українців День святого Валентина.
До початку 1990-х в Україні ніхто й не чув про свято Валентина, а вже за якихось 5-6 років, кількістю листівок з рожевими сердечками, отриманими цього дня, українські школярки стали визначати рейтинг особистої популярності.
Свято прижилося у кожному куточку України, навіть серед людей середнього віку, які вітають цього дня Валентин та Валентинів. Під впливом ЗМІ День святого Валентина з невідомого раніше свята перетворився на сімейну традицію. Українці вклали в це свято новий зміст: це - свято не тільки кохання, а й любові до друзів та рідних.
Можна ставитися до цього Дня по-різному, але він вже став частиною нашого життя і лише від нас залежить, який зміст у нього вкладати.
В нашій бібліотеці була оформлена виставка-вітання «Над світом панує любов» та проведена акція «Подаруй «валентинку» близькій людині».

14 лютого ще одне свято – Міжнародний день дарування книг. Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року. Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об’єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

 Наша постійна читачка Губенко В. А. подарувала бібліотеці кілька сучасних книг за, що ми їй щиро вдячні.



Немає коментарів:

Дописати коментар