середу, 11 листопада 2015 р.

9 листопада - Всеукраїнський День працівників культури та майстрів народного мистецтва.



Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відтепер буде відзначатися 9 листопада разом із Днем української писемності та мови. Відповідний Указ № 717/2013 «Про додаткові заходи щодо державної підтримки культури і мистецтва в Україні» 30 грудня 2013 року підписав Президент України.
Відзначення Дня працівника культури та майстрів народного мистецтва – це визнання ролі української культури в процесі пробудження та формування національної свідомості. Без традиції немає культури, без культури немає нації. Українська культура розкриває нашу сутність та вчить нас бути українцями. Протягом століть саме завдяки культурі наш народ не був асимільований, зберіг свою духовність та самобутність.
 Завдяки працівникам культури та майстрам народного мистецтва – справжнім подвижникам своєї справи, культура, як галузь, попри всі труднощі та негаразди, розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи. Вагомий внесок у відродження національної культури вносять численні аматорські об’єднання, зберігають і передають від покоління до покоління історичну пам’ять народу працівники клубів, музеїв, бібліотек.
В Уманській бібліотеці-філії №1 проводиться виставка книг народного мистецтва. На ній представлені різні книги майстрів культури та мистецтва, зокрема книга відомої української художниці, якій 7 грудня 2015 року виповниться 115 років, Катерини Білокур «Я буду художником».


Мальовничі шедеври Катерини Білокур


Графічний аркуш «Колгоспниця»


«Багрянець осені»

Всім працівникам культури, майстрам народної творчості та аматорам сцени бажаємо здоров’я, успіхів у професійній діяльності, невичерпної енергії, незгасаючого прагнення до самовдосконалення, творчого натхнення та щастя. Зичимо Вам нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і нових культурних проектів.


Немає коментарів:

Дописати коментар