вівторок, 27 лютого 2018 р.

Дивні миттєвості




Мішель Уельбек — французський письменник, поет. Один з найпопулярніших письменників серед працівників рекламного та піар-бізнесів.
Народився 26 лютого 1958 року на острові Реюньон, заморській території Франції в Індійському океані. Батько і мати приділяли мало уваги сину. Вихованням займалися бабуся та дідусь за материнською лінією, що мешкали в Алжирі. 1964 року його забирає до себе бабуся з боку батька, активна прихильниця компартії. Саме її прізвище – Уельбек – Мішель і візьме собі пізніше як літературний псевдонім.
1975 року Уельбек вступає до Національного агрономічного інституту в Парижі. Тут він робить перші кроки в літературі – створює літературний журнал «Карамазов» (Karamazov), який втім існував досить недовго. Отримавши 1978 року диплом за спеціальністю «Екологія та охорона навколишнього середовища», Уельбек поступає до Національної вищої школи імені Луї Люмьєра на відділення кінематографії, яку закінчує у 1981 році.
Повноцінна літературна діяльність Уельбека починається з віршів та есе. 1991 року він публікує есе «Залишитися живим», присвячене ролі поета в сучасному світі, та дослідження творчості Говарда Філліпса Лавкрафта, письменника, з творчістю якого Уельбек познайомився ще у дитинстві і дуже поважав. Ці перші спроби пера залишаються практично без уваги читачів.
Перша слава приходить Уельбеку з виходом першого роману «Розширення простору боротьби». Після якого виходять інші романи на схожу тематику – сексуальна свобода, рекламний світ тощо. Це такі твори як: «Елементарні частинки», «Платформа», «Можливість острову» та інші.




Користувачі нашої бібліотеки мали змогу познайомитись із книгою М. Уельбека «Елементарні частинки», що отримала дві престижні премії в галузі літератури — Дублінську та Французьке національне Гран-прі, на сьогодні видана майже 30 мовами світу. 
У чому полягає щастя: кохати чи отримувати сексуальне вдоволення? — ось питання, що рано чи пізно постає в житті кожного. А може, є третє вирішення проблеми? Її розв’язання заслуговує на Нобелівську премію… Головний герой роману, французький учений, домагається кардинальних змін у біології людини як виду, у результаті чого з’являється нове покоління ЩАСЛИВИХ людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар