четвер, 21 лютого 2019 р.


Світлини памяті
Історія будь-якого народу містить періоди і дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки своєї історії.
 15 лютого  було вшановано воїнів-афганців, які тридцять років тому, виконавши свій військовий обов’язок, повернулися з Афганістану до рідної домівки .
Читачі ознайомилися з ілюстрованою виставкою «Гартовані спільною долею».
 Було презентовано книгу О.В.Зайченка «Світлини памяті».

















 В книзі немає вимислу: правду про події неоголошеної війни розповідають її учасники, колишні воїни.
А ще книга про матерів, справжніх українських мадонн. Вони своєю вірою, любовю і молитвами на відстані оберігали своїх синів від ворожих куль. Вірили і чекали.

20 лютого вся країна вшановує героїв «Небесної сотні».
Гуртківці ЕНЦу разом зі своїми керівниками завітали до бібліотеки. Вони вирізали білих ангелів, щоб вшанувати героїв «Небесної сотні». Для дітей було проведено патріотичний урок  «У їхніх серцях жила Україна» та відеоекскурс  «Героям слава  - вписано у серці». 
 Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні. Спочатку вони вимагали право вибору. Потім їм довелось вимагати права жити. І хоч кулі снайперів - це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...
Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані. Для України це найголовніша, найвпливовіша сотня. Вся країна вшановує їх пам'ять. В країні відбулася Всеукраїнська акція « Ангели пам’яті». До цієї акції долучилась і наша бібліотека.








Немає коментарів:

Дописати коментар