понеділок, 1 вересня 2014 р.

«Україна-
єдина країна»
1 вересня – День знань

Офіційно це досить молоде свято: як державне воно святкується лише від 1984 р. Але коріння його сягає значно глибше. Вже зазначалося, що за православними канонами 1 вересня святкувався Новий рік. Це було невипадково: з одного боку,  уважалося, що саме 1 вересня Бог закінчив створювати світ, а з іншого - 1 вересня означало початок осені та закінчення основних польових робіт, що давало землеробам привід відпочити. 
Уперше в СРСР 1 вересня як єдиний для всієї держави день початку навчання в школі було запроваджено 3 вересня 1935 р. 
День знань або, як його ще часто називають, День першого дзвоника - важливе свято для всіх школярів і студентів. По всіх школах країни цього дня проходять святкові "лінійки", учителі й викладачі промовляють школярам та студентам наступні слова на черговий (а для когось — перший) навчальний рік, лунає перший символічний дзвоник до початку занять. Свято це й для вчителів, адже саме завдяки їм здобуваються знання, яким цей день присвячений.

До речі, початок навчального року припадає на 1 вересня лише в кількох державах — це в основному країни колишнього СРСР (Росія, Білорусь, Україна, Казахстан, Молдова, Туркменістан, Вірменія, Прибалтика), а також Чехія і деякі інші країни Європи. В Італії цей день приходиться на 1 жовтня. У ряді країн немає єдиного для всіх закладів дня початку навчального року. Так відбувається, наприклад, у Німеччині, Іспанії та Франції. У США літні канікули закінчуються у другій половині серпня. А японські школи i ВУЗи й зовсім відкривають свої двері в перший день квітня!


1 ВЕРЕСНЯ - День знань - особливе свято! Завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою. Голосно звучить урочиста музика, звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне людське серце, хвилюючись відгукується на заклик першого дзвінка! У цей день від всієї душі хочеться побажати успіхів у навчальному процесі та щоб новий навчальний рік приносив тільки приємні враження!
Свято 1 вересня, завжди залишається в пам'яті кожної людини. Дехто асоціює його зі шкільними роками, комусь більше запам'ятались роки навчання у ВУЗі, а може молодий вчитель більше хвилювався, коли сам вперше йшов на свій власний урок. Втім 1 вересня це всенародне свято, адже тільки завдяки знанням людина досягла сучасного розвитку.

Отже,з нагоди дня знань вітаємо усіх з початком навчального року. Бажаємо міцного здоров'я та прагнення до нових знань, адже вони це сила!
Успішного усім нового навчального року !
Ми чекаємо на Вас!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар