пʼятниця, 5 червня 2020 р.

5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища


 «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами» – такі слова звучали у зверненні до генерального секретаря ООН, підписаному 2200 діячами науки й культури з 23 країн світу. У травні 1971 року екологічно стурбована спільнота почала свою безпрецедентну боротьбу із забрудненням навколишнього природного середовища.
Всесвітній день охорони навколишнього середовища – подія як для кожної людини, так і для всього світу. Це свято було започатковане ООН і відзначається щорічно 5 червня.
Його мета – привернути увагу людей до проблем довкілля, а також спонукати політиків та простих громадян в різних країнах вживати конкретних заходів щодо охорони довкілля, аби зростаюче навантаження на природні системи життєзабезпечення планети не сягнуло критичної точки.
Чи часто ми замислюємося над тим, чому околиці сіл збідніли на лелечі гнізда, замулилися живі джерела, зміліли річки, поріділи солов’їні переспіви. Мабуть, у цьому є провина кожного з нас, а тому мусимо зрозуміти, якщо страждає природа, то хворіє і страждає людина. Якщо людина не перестане нищити природу, то знищить своє право на щастя жити і насолоджуватися нею.
  Природа роками згладжує людське недбальство, ховає його у своїх розкішних природних долонях, ополіскує нечистоти дощами. Але вона вже не витримує. Її лихоманить. Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Зробімо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращення навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.
Саме від нас залежить наше майбутнє!


Немає коментарів:

Дописати коментар