четвер, 22 жовтня 2015 р.



До вшанування Дня партизанської слави в бібліотеці-філії №1 відбулася презентація книги "Їм не вручали повісток" Івана Мельника. Презентувала твір бібліотекар Циктор Ольга Олександрівна.
  Книга Івана Мельника "Їм не вручали повісток" - ряд кращих достовірних творів, що правдиво описують воєнне лихоліття.

 І мабуть, більш місткої назви, яка б об'єднувала усі шістнадцять документальних оповідань і повістей не знайти. Справді, щоб потрапити на фронт і стати в ряди захисників Вітчизни, - а про це мріяв майже кожен громадянин країни, - треба було отримати повістку з військомату. Повістка - це своєрідний паспорт на змужніння, що давало змогу стати солдатом. Деякі йшли добровольцями. Інші - об'єднувались, створювали партизанські загони, підпільні організації.


  Ольга Олександрівна розповіла про мужність партизан: батьки, брати, діти, жінки пліч-о-пліч боролися проти ворога. Особливо цікавою була розповідь про дітей: вони - незамінні в розвідці. Там, де не могли пройти дорослі, проходили хлопчики і дівчатка, не викликаючи підозри в окупантів. Це переконливо показано на подвигу Павлика Ларишкина та Сашка Бондарчука в оповіданнях "Особливе завдання" та "Син полку". Бібліотекар відмітила, що ця книга може стати літературним пам'ятником усім тим, хто не дожив до перемоги, та зробив усе, щоб Перемога була нашою і щоб світ був урятований від коричневої чуми фашизму.



Немає коментарів:

Дописати коментар