четвер, 22 жовтня 2015 р.

Через правову освіту – до правової держави 

  З метою відзначення Дня юриста та підвищення правової культури в бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Через правову освіту – до правової держави».   
В першому розділі під назвою « Правовий обрій» виставлено 15 юридичних документів нашої держави, зокрема «Конституція України», «Правознавство», «Основи правознавства», «Історія держави і права України» і т. д.



  Захищаючи права дітей, дорослі захищають своє майбутнє. Тому другий розділ виставки був під назвою «Права людини починаються з прав дитини», де було представлено «Конвенцію ООН про права дитини», нормативно-правові документи щодо захисту дітей в Україні. Це сприяло формуванню правової культури, розвиткові позитивних якостей особистості. 

  Чим краще громадяни  орієнтуються у нормах права, тим критичніше оцінують свої вчинки, активно підпорядковуючи їх інтересам суспільства, що в кінцевому результаті сприяє вихованню правосвідомої людини. Тому наступні розділи книжкової виставки мали назву «Знати, щоб не оступитись» та «Вчинок  і його наслідки».
  Останнім пунктом виставки була «Інтелектуальна розминка», де користувачі бібліотеки відповіли на ряд запитань правового напрямку.
  Виставку переглянули 28 читачів, серед них учні шкіл, студенти вищих навчальних закладів.


Коментує книжкову виставку бібліотекар Циктор Ольга Олександрівна




   
   

Немає коментарів:

Дописати коментар